Wat is ontwerp?

Ontwerp

Katoen is er in verschillende soorten en maten. Het wordt ingedeeld naar de manier waarop het wordt geweven, naar de methode waarop het wordt geproduceerd en naar de plaats waar het wordt geproduceerd. De productie van katoen stoffen bijvoorbeeld is een arbeidsintensief proces. De traditionele methoden omvatten de natuurlijke besmette-zaaimethode, de mechanische teeltmethode, de extensieve productiemethode en de modernste technieken. De katoenteelt heeft verschillende voordelen. Het is relatief goedkoop, zowel door de lage kosten als doordat het een gemakkelijk verkrijgbaar product is. In combinatie met het comfort dat het biedt, is katoen een van de meest geliefde materialen om kleding van te maken.

zijn weerstand tegen ongedierte, waardoor het zeer goed bestand is tegen plantenaanvallen en ziekten die insecten aantasten. Het is ook zeer comfortabel en voelt goed aan wanneer het wordt gedragen vanwege de absorberende eigenschappen. Een ander gemeenschappelijk kenmerk is dat het de luchtstroom vergemakkelijkt, waardoor de drager meer comfort heeft.

Net zoals katoen een natuurproduct is dat veel aandacht en onderhoud vergt, is ook multi-class katoen (MC-katoen) een natuurproduct dat volgens een andere methode wordt geproduceerd. MC-katoen is slechts één van de vele verschillende soorten katoen die door de katoenplantages worden beheerd.

MC-katoen wordt geproduceerd in verschillende fabrieken, door gebruik te maken van verschillende aspecten van de traditionele katoenmethoden. MC-katoen is gemakkelijk te telen, heeft een robuuste wortelgroei en een fijne vingergroei (ennisian). Deze katoeneigenschappen komen tegemoet aan de behoeften van de kledingindustrie. MC-katoen is van hoge kwaliteit, sommige van deze katoensoorten worden zelfs gemengd met katoen dat voor de consument goedkoop is.

Katoen van het type MC cotton is resistent tegen planten die door insecten worden aangevallen. Aangezien deze katoensoort bovendien weinig kost, is het een van de beste producten voor serredoeleinden (ter vervanging van de traditionele katoenvelden). Het is ook gemakkelijk te beheren vanwege zijn rijpheid (verhouding tussen variëteit en textuur). MC-katoen is niet alleen geschikt voor kleding, maar ook voor beddengoed en stoffering. Ze zijn kreukvrij en hebben het vermogen vocht te absorberen, waardoor de drager meer comfort heeft.

in de loop der jaren was MC-katoen ontwikkeld. Het concept van het gebruik van levensvatbare vezels gemaakt van de vezels geverfd in overwegend wit, sommige deskundigen beweren dat dit de capaciteit heeft om infrarode straling te blokkeren. Bovendien is het gebruik van speciale meststoffen of pesticiden in staat om bepaalde soorten ongedierte (wandelende insecten) te bestrijden.

Tenslotte kan MC-katoen worden veranderd in linnen en katoen-doek. Het proces is vergelijkbaar met tie-dyeing, behalve dat de kleuroverdracht snel kan worden uitgevoerd en de kleurverbindingen hierdoor worden overwoekerd. Nog een verschil is dat de bereikte kleuren langer behouden blijven zonder te verbleken.

Technisch gezien kan MC-katoen een hoger trauma aan. Van MC overhemden is bekend dat ze sneller rimpelen op de blootgestelde huiden, terwijl ze in permanent geperst of immocriet wit gekookt zijn.

Lees meer:
Quilt
Patronen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *