Adidas Benno

Katrin Benno is een 26-jarige freelance styliste uit Los Angeles. Ze werkt voor bedrijven als Gore & Dore en Jones New York en verslaat modeverhalen voor diverse publicaties, waaronder Theories. Ze uit haar bezorgdheid in een interview:

“Ik heb de voorbije 2 weken vragen gekregen van klanten over hoe ze aan land kunnen gaan als gevolg van de regens in Mexico City, dus nu meer dan ooit zijn de shows klaar voor back-end theaterdistributie en staan alle partijen op een tentoonstellings-/prelaunchkalender. Dit heeft de zaken een echte boost gegeven, en bovendien is de inventaris uit de boeken gehaald, wat de kosten drukt. We hadden vorige week een show geboekt in Vegas en hoefden uiteindelijk geen magazijn te huren, we waren contractueel verplicht om voor 3 shows inventaris te leveren en moesten alle AMEx-openingen afdekken. Alles afhankelijk van de markt, we boden ook ‘buy one, get one half off’ promoties ook.”

In het licht van deuce gevolgen van de ramp in Mexico-Stad voor de economie, beraadt de wereldeconomie zich momenteel op de vraag hoe de groei kan worden gestimuleerd door middel van geldstromen. Het Amerikaanse bedrijfsleven moet zich aanpassen aan de kleinere vraagelasticiteit van de markten en de Amerikaanse consument is prijsgevoeliger dan zijn Europese collega’s. Ook Anne Grose voelt de pijn:

“Hoe genadig ook, ‘s werelds ergste economische neergang betekent niet het einde van geweldige banen. Tegelijkertijd geeft het de markt geen vertrouwen dat onze huidige wereldwijde economische neergang kan worden afgezwakt.Desondanks blijf ik optimistisch over de Amerikaanse consument. Zij doorzien de moeilijke economische omstandigheden in de VS. Maar zij zien niet de grimmige realiteit van de gevolgen van de neergang voor hun koopkracht. In plaats daarvan zijn ze meer dan bereid om op die ACC Buy-knop te klikken (in het VK liefkozend de ‘Purchase Card’ genoemd) en hun consumentendollars te investeren in de steeds meer Benefits ShoppingTM-sites die overal op het internet zijn opgedoken.”

Lees meer:
Fashion designer
Freelance modeontwerper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *